Onderneming

MENNEKES bewijst zijn expertise in drie strategische business units: industriële stekkers en stopcontacten, oplossingen voor elektromobiliteit en voertuigcomponenten.

Overal dichtbij de klant zijn vinden wij belangrijk. Wereldwijd zijn 1.000 medewerkers voor MENNEKES actief, waarvan 600 in onze hoofdvestiging in Kirchhundem, Nordrhein-Westfalen en 130 in Neudorf, Sachsen. Met onze dochterondernemingen en verkoopkantoren zijn wij in de belangrijkste groeimarkten vertegenwoordigd. De onderneming heeft een groepsomzet van 140 miljoen euro, de in 90 landen behaalde buitenlandse omzet bedraagt 55 procent.

 

 

Oorsprong

MENNEKES is de specialist in industrieel contactmateriaal, al meer dan 80 jaar. In de geschiedenis van ons bedrijf van kleine elektroshops tot internationale specialist in contactmateriaal hebben wij veel bereikt. Wat ons onderscheidt is ons enthousiasme voor innovatie, onze toewijding aan kwaliteit en ons plezier in communicatie. Wij bieden onze klanten uitsluitend merkproducten. MENNEKES staat voor precisie – van idee tot merkproduct. Innovatief en krachtig, ook onder de zwaarste omstandigheden. De industriële voorzieningen van MENNEKES worden gebruikt in meer dan 90 landen, waar hoge stromen betrouwbaar overgedragen moeten worden. In de mijnbouw onder de zwaarste omstandigheden, in ultramoderne industriële installaties of op koelcontainerschepen en in terminals wereldwijd. Stekkers, connectors of stopcontacten in meer dan 15.000 varianten laten zien: MENNEKES is een meester in de productontwikkeling. Onder het merk MENNEKES verstaan wij naast kwaliteit alles, waarin wij dagelijks tijd, geld en werk in investeren en waar wij voor staan als bedrijf.

Elektromobiliteit

MENNEKES: trendsetter van moderne elektromobiliteit

Onze achtergrond en onze ervaring maken ons tot trendsetter van de mobiliteit van morgen. Al vroeg wisten wij zeker: de toekomst rijdt elektrisch. Met deze overtuiging riep MENNEKES de bedrijfsafdeling elektromobiliteit in het leven. De MENNEKES-laadstekker „Type 2“ werd in 2014 de standaardstekker voor het opladen van elektrisch voertuigen in Europa.

MENNEKES biedt nog meer: moderne infrastructuur en individuele laadoplossingen voor de eMobility, technisch doordacht en praktisch. Zoals de comfortabele AMTRON®-thuislaadstations tot de duizenden in een netwerk verbonden laadpunten voor verschillende toepassingsgebieden in de publieke of semi-publieke sector. Comfortabel, slim en veilig. MENNEKES staat voor meer dan eersteklas producten. MENNEKES biedt klantspecifieke oplossingen: van de advisering, via de hardware en het datamanagement, van de inbedrijfstelling tot aan de service en het onderhoud.
Overal waar elektrische voertuigen parkeren, kunnen ze met MENNEKES oplossingen ook slim geladen worden.