• AMTRON® Professional+

    Intelligent laden thuis

    AMTRON® Professional+

    Intelligent laden thuis

Laden met zonne-energie, afrekening van de bedrijfswagen, toegangscontrole – alles in één!

 

Als echte allrounder overtuigt de wallbox AMTRON® Professional met toekomstbestendige en slimme technologie. Uitgerust voor het comfortabel thuis laden met zonne-energie, is de laadoplossing vooral de juiste keuze als u zonne-energie uit het eigen fotovoltaïsche systeem wil gebruiken voor het laden van uw elektrische auto. Met deze MENNEKES wallbox is het bovendien mogelijk om uw auto van de zaak thuis te laden en de stroom af te rekenen met uw werkgever. Andere voordelen zijn de koppelingsmogelijkheid en eenvoudige toegangscontrole via RFID-kaartsysteem.

 

 

Ik wil zelf opgewekte zonne-energie gebruiken om mijn e-auto op te laden en nog duurzamer elektrisch mobiel te zijn.

Kathi, 29 jaar, web designerin


Intelligent verbinden met de Smart Home

 

Sluit uw wallbox gemakkelijk met een kabel aan op het energiebeheersysteem thuis. Ook is bij de ontwikkeling rekening gehouden met ModBus- en EEBus-compatibiliteit. Zo kan het systeem eveneens rechtstreeks aangesloten worden op het (thuis)energiemanagementsysteem van een Smart Home. Zodoende bent u uitgerust voor alle uitdagingen van de toekomst en kunt u uw elektrische auto vele jaren veilig en intelligent thuis laden.

 
Laden op zonne-energie

 

Wie op een ecologische manier duurzaam wil leven en rijden, wil vaak ook zijn elektrische voertuig thuis laden met regeneratieve, zelf opgewekte zonne-energie. Het grote voordeel van laden op zonne-energie: stroom kan efficiënt en emissievrij worden opgewekt. Door de intelligente regeling van moderne installaties met zonnepanelen wordt het met de MENNEKES wallbox AMTRON® Professional mogelijk om energie voordelig ter beschikking te stellen en het eigen verbruik van zelf opgewekte energie te maximaliseren. AMTRON® Professional biedt u samen met het energiemanagement thuis de laadoplossing die precies past bij uw individuele levenssituatie in combinatie met uw zonnepaneelinstallatie.

 

.    


Toegangsbeveiliging

 

Het laadstation AMTRON® Professional beschikt over een authenticatiefunctie en laadvrijgave via RFID-kaart. Daarmee wordt gegarandeerd dat alleen geautoriseerde personen hun elektrische auto kunnen opladen. Het principe is eenvoudig en erg veilig: de nodige informatie wordt opgeslagen op een chip die kan worden uitgelezen door een reader in het laadstation.

 

Daarmee is AMTRON® Professional ideaal voor parkeerplaatsen die zich niet in een particuliere garage bevinden. Indien meerdere bestuurders van elektrische auto's de wallbox gebruiken, kan dat met toegangscontrole via RFID worden geregeld. De instelling daarvan gebeurt eenvoudig via laptop of smartphone via de geïntegreerde webinterface. Bovendien wordt u altijd gedetailleerd geïnformeerd over de geladen energie, de bedrijfsstatus en het stroomverbruik. Ook de stroomafrekening is dankzij de export van laadstatistieken ongecompliceerd – ideaal voor huurders en verhuurders. U kunt ook het verbruik eenvoudig aflezen via het metervenster.

 


Afrekening bedrijfswagen

 

U hebt een elektrische bedrijfswagen en u wilt ook thuis stroom laden die u makkelijk en rechtszeker met uw werkgever kunt verrekenen? De oplossing: AMTRON® Professional.

 

Dienstwagenabrechnung mit MENNEKES

 

Met deze MENNEKES wallbox bent u uitstekend voorbereid op alle toekomstige vereisten. Bestuurders van een auto van de zaak kunnen hun thuis uitgevoerde laadprocessen via de webinterface in een paar stappen doorsturen en bijvoorbeeld via de reiskostenafrekening verrekenen met hun werkgever. 


Overzichtelijke gebruikersinterface

 

Instellingen aan de AMTRON® Professional kunnen gemakkelijk worden uitgevoerd via de webinterface op de laptop, tablet of smartphone. Via een gebruiksvriendelijke besturing kunt u met de MENNEKES wallbox gegevens over de laadprocessen raadplegen, statistieken exporteren, individuele laadfuncties op zonne-energie gebruiken en verschillende gebruikers aanmaken en beheren. Voor het openen van de gebruikersinterface moet de AMTRON® Professional via LAN met hetzelfde thuisnetwerk zijn verbonden als uw mobiele eindapparaat.

  

 

Maak heel eenvoudig de link naar de webinterface van de AMTRON® Professional als shortcut op het startbeeldscherm van uw iOS of Android-apparaat.

U hebt altijd een overzicht van alle laadprocessen en kunt deze heel gemakkelijk downloaden en exporteren als rapport.

U hebt altijd een overzicht van hoeveel RFID-kaarten zijn ingelezen. U kunt controleren en bepalen welke gebruiker toegang heeft tot het laadstation.

In de navigatie vindt u onder Lastmanagement alle instellingen die u nodig hebt voor het effectief en kostenbesparend laden op zonne-energie in combinatie met compatibele energiemanagementsystemen voor thuisgebruik.


Technische informatie

 

AMTRON® Professional overtuigt met een uitgebreide technische uitrusting en een maximaal laadvermogen van 22 kW. De geïntegreerde kabelophanging vergemakkelijkt het gebruik en zorgt voor een nette parkeerplaats. Profiteer met AMTRON® Professional van een wallbox die design met functionaliteit combineert en op het punt van bedieningsgemak, uitrusting en veiligheid niets te wensen overlaat.

 

  Overzichtelijke functies voor laden op zonne-energie (gebaseerd op de SEMP-communicatie) via een bedieningsvriendelijke gebruikersinterface

  RFID-kaartsysteem met gebruikerstoewijzing in combinatie met de besturing via een mobiel eindapparaat

  Export van laadstatistieken

  Laadvermogen tot 22 kW

  Bekabelde aansluiting op een energiemanagementsysteem thuis via ModBus TCP, SEMP of EEBus

  Met laadkabel van 7,5 m en MENNEKES laadkoppeling type 2 of MENNEKES contactdoos type 2

  Dagelijks gebruik door geïntegreerd kabelmanagement

  Kleur: lichtgrijs