• AMTRON® Professional+

    Intelligent laden voor industrie en handel

    AMTRON® Professional+

    Intelligent laden voor industrie en handel

De intelligente wallbox voor industrie en handel!


Met de AMTRON® Professional wallbox krijgt u als ondernemer of handelaar een op kosten-baten geoptimaliseerde laadoplossing van de hoogste kwaliteit - uitgerust met de nieuwste technologie, duurzaam en toekomstbestendig. Voor de opbouw van uw individuele laadinfrastructuur biedt AMTRON® Professional veel voordelen in een sterk totaalpakket: hoge veiligheidseisen, gebruiksvriendelijkheid, netwerkmogelijkheden voor het invoeren van een facturering die is afgestemd op uw behoeften, systeembewaking en lastmanagement.

 

 


eMobility wordt een economische factor!


Het belang van elektromobiliteit neemt toe en daarmee ook de belangstelling van bedrijven en handelaars in intelligente en toekomstbestendige laadinfrastructuur voor hun bedrijfs- en klantenparkings. Bied medewerkers en klanten de best mogelijke service, zodat ze gewoon daar kunnen laden waar ze parkeren, inclusief afrekeningsmogelijkheden.


Flexibele afrekening en monitoring

 

Indien u de geladen stroom niet gratis wil weggeven maar wil afrekenen, biedt AMTRON® Professional u daarvoor veelzijdige mogelijkheden. Dankzij het door MENNEKES gebruikte OCPP-protocol kunnen de gegevens van de wallbox worden verzonden naar elke OCPP-gebaseerde backend (bijvoorbeeld de chargecloud). Zo beschikt u over flexibele afrekeningsopties door de aansluiting op professionele afrekeningssoftware.

Met AMTRON® Professional wordt elektromobiliteit voor u een aantrekkelijk bedrijfsmodel!
 


De "Plug & Charge" (PnC) optie

 

AMTRON® Professional+ PnC maakt de eenvoudige toegang tot tractiestroom mogelijk zonder laadkaart of app. Daarbij biedt de "Plug & Charge"-functie een enorme winst aan gemak en geschiktheid voor dagelijks gebruik, omdat het autorisatieproces automatisch verloopt: het voertuig wordt (indien het voertuig en de aangesloten backend de functie ondersteunen) bij het inpluggen van de laadkabel herkend, autoriseert zichzelf en kan direct worden geladen.

 

In de toekomst zullen steeds meer voertuigen met deze functionaliteit zijn uitgerust, zodat de verwachtingen van klanten en medewerkers zich hierover overeenkomstig zullen aanpassen. Voor een volledige integratie van deze optie moet ook de backend de PnC-functionaliteit ondersteunen.Lastmanagement

 

Als meerdere laadpunten moeten worden opgesteld en meerdere auto's gelijktijdig moeten worden geladen, biedt het laadstation AMTRON® Professional een geautomatiseerde laad- en lastmanagementfunctie. Daarmee kunt u meerdere gekoppelde laadpunten intelligent en kostenbesparend besturen. Alle voertuigen, die op de verschillende laadzuilen zijn aangesloten, worden voorzien van de nodige stroom. Ook indien veel voertuigen gelijktijdig laden, blijven uw bedrijfs- en kostenzekerheid altijd verzekerd.

Als u wilt zien hoe dat werkt, is het de moeite waard onze video over lastmanagement te bekijken!

Accepteer de cookies om de video af te spelen.

Technische informatie

 

De AMTRON® Professional Wallboxen zijn perfect afgestemd op de eisen in semi-openbaar en openbaar bereik, zoals op een bedrijfs- of klantenparking. Een sterk totaalpakket voor de opbouw van een toekomstbestendige laadinfrastructuur is hiermee voor u beschikbaar.

 

  Met laadkabel van 7,5 m en MENNEKES laadkoppeling type 2 of MENNEKES contactdoos type 2

  RFID-kaartsysteem

  Dynamisch en fasenauwkeurig lastmanagement voor maximaal 100 laadpunten

  Optioneel met geïntegreerd mobiel modem voor de aansluiting van de backend

  Optioneel: Plug and Charge functie (PnC)

  Flexibele afrekeningsopties door aansluiting op een professionele afrekeningssoftware of een afrekeningsprovider

  Compatibel met OCPP 1.5s en OCPP 1.6s+j

  Lokaal koppelbaar via LAN (RJ45)

  Investeringszekerheid door de nieuwste elektronica

  Aansluiting op een externe energiemeter voor de overbelastingsbeveiliging

  Aardlekschakelaar type A en DC-foutstroombewaking

  Personen- en leidingbeveiliging

  Multifunctionele knop ( voor het verhelpen van storingen enz.)

  MID-gecertificeerde energiemeter

  Optioneel: ijkrechtconforme variant 

  Kleur: lichtgrijs